Woning kopen Blokker

Jouw aanstaande woning kopen in Blokker? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 33.656 huizen (61% koopwoning, 38,9% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €351.708. Op dit woningplatform bieden wij het recente woningaanbod in Blokker, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €233.000, de gemiddelde verkoopprijs is €351.708.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHoorn
PlaatsBlokker
Postcode1695
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)73.261
Aantal huishoudens33.162
Aantal huishoudens met kinderen11.930
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen33.656
Aantal koopwoningen23.946
Aantal huurwoningen9.710
Gemiddelde woonoppervlakte114 m2
Gemiddelde WOZ€233.000
Gemiddelde verkoopprijs€351.708
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod Blokker mei 2024

Hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Oosterblokker, Schellinkhout, Wervershoof, Hauwert en Zwaag.

woning-te-koop-blokker

Appartement kopen in Blokker

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 750 m3 gas en daarbij 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Blokker

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas + 2820 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Blokker is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2960 kWh elektra en 1240 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Blokker

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4050 elektra (kWh) + 1750 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Blokker

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Blokker Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Blokker

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Blokker en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Blokker geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 en €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Blokker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blokker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Blokker

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Blokker en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Blokker kopen?

In de buurt van de gemeente Hoorn zijn er 33.656 woonobjecten. Er zijn 23.946 (61%) koopwoningen en 9.710 (38,9%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 114 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €233.000 en de gem. verkoopprijs is €351.708. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blokker. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Blokker?

Een woonhuis in Hoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1070 m3 gas voor verwarming en warm water en 2690 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1870 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1750 m3 gas en 4050 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Blokker passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Blokker?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 73.261 personen in 33.162 gezinnen. Het betreft 12.151 eenpersoonshuishoudens, 9.081 huishoudens zonder kinderen en 11.930 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,19 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Blokker?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Blokker laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hoorn.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1695.

Plaats een reactie