Woning kopen Obdam

Plannen om een woning te kopen in Obdam? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 9.608 huizen (78,2% koophuis, 21,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €388.633. Op deze informatieve website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Obdam, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €388.633.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsObdam
Postcode1713
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)22.749
Aantal huishoudens9.318
Aantal huishoudens met kinderen3.622
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen9.608
Aantal koopwoningen8.074
Aantal huurwoningen1.534
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.633
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Obdam juni 2024

In het schema hierna vind je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Spanbroek, Hoogwoud, Hensbroek, Heerhugowaard & Schellinkhout.

woning-te-koop-obdam

Studio of appartement kopen in Obdam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas & 2010 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Obdam

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas en 2870 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Obdam is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3030 kWh stroom & 1270 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Obdam

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 kWh elektra + 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3820 stroom (kWh) & 1760 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Obdam

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Obdam Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Door middel van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Obdam

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Obdam en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Obdam geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €2.500. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Obdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Obdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Obdam

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Obdam en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Obdam kopen?

In de gemeente Koggenland vind je ongeveer 9.608 huizen. Je vindt hier circa 8.074 (78,2%) koopwoningen en 1.534 (21,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €272.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €388.633. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Obdam. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Obdam?

Een huishouden in Koggenland kent een gem. verbruik van 1300 kuub gas en 3110 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub aardgas en 2010 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1760 m3 gas en 3820 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Obdam passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Obdam?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 22.749 personen in 9.318 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.647 eenpersoonshuishoudens, 3.049 gezinnen zonder kinderen en 3.622 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,41 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Obdam?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Obdam realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.koggenland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1704, 1713.

Plaats een reactie