Woning kopen Hensbroek

Alles weten over woning kopen in Hensbroek? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 9.608 huizen (78,2% koophuis, 21,5% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €388.633. Op dit woningplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Hensbroek, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €272.000, de gemiddelde prijs van een woning is €388.633.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, restaurants, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsHensbroek
Postcode1711
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners (gemeente)22.749
Aantal huishoudens9.318
Aantal huishoudens met kinderen3.622
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen9.608
Aantal koopwoningen8.074
Aantal huurwoningen1.534
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.633
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Hensbroek juli 2024

In onderstaande weergave ontdek je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energielabel of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Obdam, Spanbroek, Heerhugowaard, Schellinkhout en Oosterblokker.

woning-te-koop-hensbroek

Studio of appartement kopen in Hensbroek

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en +/- 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hensbroek

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 & 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas + 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hensbroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektra + 1270 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hensbroek

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 kWh elektra + 1280 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3820 stroom (kWh) en 1760 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Hensbroek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hensbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Hensbroek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Hensbroek en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Hensbroek helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 & €3.000. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Hensbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hensbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hensbroek

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Hensbroek en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hensbroek kopen?

In de buurt van de gemeente Koggenland zijn er 9.608 woonobjecten. Er zijn 8.074 (78,2%) koophuizen en 1.534 (21,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €272.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €388.633. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hensbroek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hensbroek?

Een woonobject in Koggenland verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas en 3110 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2010 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1760 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3820 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Hensbroek passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Hensbroek?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 22.749 inwoners in 9.318 verschillende gezinnen. Er wonen 2.647 eenpersoonshuishoudens, 3.049 huishoudens zonder kinderen en 3.622 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,41 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hensbroek?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Hensbroek bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.koggenland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1710, 1711.

Plaats een reactie