Woning kopen Schellinkhout

Wil je een woning kopen in Schellinkhout? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 8.410 huizen (73,7% koopwoning, 25,7% huurwoningen). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €390.248. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Schellinkhout, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde huizenprijs is €390.248.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsSchellinkhout
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)19.719
Aantal huishoudens8.201
Aantal huishoudens met kinderen3.076
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.410
Aantal koopwoningen7.443
Aantal huurwoningen967
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.248
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Schellinkhout juni 2024

Onderstaand check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen andere woningeigenschappen als CV-ketel of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Heerhugowaard, Hensbroek, Oosterblokker, Blokker en Wervershoof.

woning-te-koop-schellinkhout

Eigen appartement kopen in Schellinkhout

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Schellinkhout

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en 2670 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Schellinkhout is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Schellinkhout

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 – 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh stroom en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 3750 elektriciteit (kWh) + 1820 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Schellinkhout

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Schellinkhout Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Schellinkhout

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Schellinkhout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Schellinkhout helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €2.500. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Schellinkhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schellinkhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Schellinkhout

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Schellinkhout en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Schellinkhout kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Drechterland zijn er ruim 8.410 woonobjecten. Je vindt hier circa 7.443 (73,7%) koophuizen en 967 (25,7%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 146 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €287.000 en de gem. marktprijs is €390.248. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schellinkhout. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Schellinkhout?

Een woonobject in Drechterland verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 aan gas en 3060 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (740 m3 per jaar aan gas en 1860 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1820 m3 aan gas en 3750 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Schellinkhout passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Schellinkhout?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 19.719 personen die we kunnen onderverdelen in 8.201 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.286 eenpersoonshuishoudens, 2.839 families zonder kinderen en 3.076 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,38 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Schellinkhout?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Schellinkhout bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.drechterland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1697.

Plaats een reactie