Woning kopen Oosterblokker

Jouw aanstaande woning kopen in Oosterblokker? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.410 huizen (73,7% koophuis, 25,7% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €390.248. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Oosterblokker, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €390.248.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, winkels, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsOosterblokker
Postcode1696
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)19.719
Aantal huishoudens8.201
Aantal huishoudens met kinderen3.076
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.410
Aantal koopwoningen7.443
Aantal huurwoningen967
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.248
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Oosterblokker juni 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op bouwjaar, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als energielabel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Schellinkhout, Heerhugowaard, Blokker, Wervershoof of Hauwert.

woning-te-koop-oosterblokker

Eigen appartement kopen in Oosterblokker

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en tevens 1860 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oosterblokker

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas & 2670 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Oosterblokker is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2780 kWh elektra en 1220 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oosterblokker

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3230 kWh stroom en 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3750 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Oosterblokker

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Oosterblokker zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oosterblokker

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Oosterblokker en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Oosterblokker geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.550. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Oosterblokker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterblokker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Oosterblokker

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oosterblokker en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oosterblokker kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Drechterland vind je ongeveer 8.410 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 7.443 (73,7%) koophuizen en 967 (25,7%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 146 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gem. marktprijs is €390.248. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterblokker. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oosterblokker?

Een woonobject in Drechterland heeft een verbruik van gemiddeld 1360 m3 per jaar aan gas en 3060 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 per jaar aan gas en 1860 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1820 kuub gas en 3750 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Oosterblokker passen duurzame producten zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Oosterblokker?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 19.719 personen in 8.201 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.286 eenpersoonshuishoudens, 2.839 gezinnen zonder kinderen en 3.076 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,38 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Oosterblokker?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oosterblokker bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.drechterland.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1696.

Plaats een reactie