Woning kopen Agelo

Alles weten over woning kopen in Agelo? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 11.047 huizen (73,9% koophuis, 25,8% huurhuis). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €343.759. Op deze website ontdek je het huidige woningaanbod in Agelo, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €281.000, de gemiddelde prijs van een woning is €343.759.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsAgelo
Postcode7636
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Agelo juli 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juli 2024. Selecteer op woningtype, vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Oud Ootmarsum, Nutter, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte & Ootmarsum.

woning-te-koop-agelo

Eigen appartement kopen in Agelo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en tevens 2270 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Agelo

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1220 kuub gas en daarbij 2780 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Agelo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektra + 1340 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Agelo

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 & 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3320 kWh stroom en 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4120 stroom (kWh) en 1860 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Agelo

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Agelo zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Agelo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Agelo en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Agelo helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 – €2.550. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Agelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Agelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Agelo

In juli 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Agelo en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Agelo kopen?

In de buurt van de gemeente Dinkelland zijn er 11.047 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 9.432 (73,9%) koophuizen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €281.000 en de gem. verkoopprijs is €343.759. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Agelo. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Agelo?

Een woonobject in Dinkelland gebruikt gemiddeld 1520 m3 gas voor verwarming en warm water en 3430 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (910 kuub gas p/jaar en 2270 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1860 kuub gas p/jaar en 4120 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Agelo passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Agelo?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 26.461 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.361 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 families zonder kinderen en 4.233 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,51 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Agelo?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Agelo laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.dinkelland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7636.

Plaats een reactie