Woning kopen Oud Ootmarsum

Snel een woning kopen in Oud Ootmarsum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 11.047 woningen (73,9% koophuis, 25,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €343.759. Op Woningassistent.nl vind je het woningaanbod in Oud Ootmarsum, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde verkoopprijs is €343.759.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsOud Ootmarsum
Postcode7637
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Oud Ootmarsum april 2024

In het schema hierna bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Nutter, Notter, Agelo, Lattrop-Breklenkamp en Tilligte.

woning-te-koop-oud-ootmarsum

Een appartement kopen in Oud Ootmarsum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 910 m3 gas + 2270 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Oud Ootmarsum

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1220 kuub gas en tevens 2780 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Oud Ootmarsum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 & 112 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektra & 1340 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oud Ootmarsum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3320 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4120 elektra (kWh) & 1860 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Oud Ootmarsum

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oud Ootmarsum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Oud Ootmarsum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Oud Ootmarsum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Oud Ootmarsum helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 en €3.150. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Oud Ootmarsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud Ootmarsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Oud Ootmarsum

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oud Ootmarsum en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oud Ootmarsum kopen?

In deze gemeente Dinkelland zijn er 11.047 huizen. We maken onderscheid tussen 9.432 (73,9%) koophuizen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €281.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €343.759. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud Ootmarsum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oud Ootmarsum?

Een woning in Dinkelland kent een gem. verbruik van 1520 kuub aardgas en 3430 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 aan gas en 2270 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1860 m3 per jaar aan gas en 4120 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Oud Ootmarsum passen duurzame oplossingen als dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Oud Ootmarsum?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 26.461 inwoners in 10.361 gezinnen. Dit zijn 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 huishoudens zonder kinderen en 4.233 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,51 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Daarna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oud Ootmarsum?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oud Ootmarsum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7637.

Plaats een reactie