Woning kopen Nutter

Wil je een woning kopen in Nutter? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.047 huizen (73,9% koophuis, 25,8% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €343.759. Op Woningassistent.nl ontdek je het laatste woningaanbod in Nutter, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €281.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €343.759.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsNutter
Postcode7638
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Nutter april 2024

In het schema hierna check je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek op vraagprijs, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Notter, Hoge Hexel, Oud Ootmarsum, Agelo & Lattrop-Breklenkamp.

woning-te-koop-nutter

Aanbod appartement kopen in Nutter

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 & 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 910 m3 gas en tevens 2270 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Nutter

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1220 kuub gas en gem. 2780 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nutter is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Nutter

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4120 elektra (kWh) & 1860 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Nutter

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Nutter Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Nutter

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nutter en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nutter geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.800. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nutter.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nutter. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Nutter

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nutter en omliggende plekken. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Nutter kopen?

In en rondom de gemeente Dinkelland bestaan er circa 11.047 huizen. Je vindt hier circa 9.432 (73,9%) koophuizen en 1.615 (25,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €281.000 en de gem. marktprijs is €343.759. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nutter. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nutter?

Een huishouden in Dinkelland gebruikt gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3430 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2270 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1860 m3 aan gas en 4120 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Nutter passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Nutter?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 26.461 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.361 verschillende huishoudens. Er wonen 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 gezinnen zonder kinderen en 4.233 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,51 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nutter?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nutter plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7638.

Plaats een reactie