Woning kopen Lattrop-Breklenkamp

Snel een woning kopen in Lattrop-Breklenkamp? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 11.047 huizen (73,9% koophuis, 25,8% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €343.759. Op dit woningplatform check je het huidige woningaanbod in Lattrop-Breklenkamp, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €281.000, de gemiddelde woningprijs is €343.759.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsLattrop-Breklenkamp
Postcode7635
Netnummer0541 (+31541)
Inwoners (gemeente)26.461
Aantal huishoudens10.361
Aantal huishoudens met kinderen4.233
Gemiddelde huishoudensgrootte2,51
Aantal woningen11.047
Aantal koopwoningen9.432
Aantal huurwoningen1.615
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€343.759
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Lattrop-Breklenkamp juli 2024

In het schema hierna tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen extra details als verwarming en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Agelo, Oud Ootmarsum, Tilligte, Ootmarsum of Bornerbroek.

woning-te-koop-lattrop-breklenkamp

Appartementen te koop Lattrop-Breklenkamp

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en gem. 2270 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Lattrop-Breklenkamp

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 119 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1220 kuub gas en gem. 2780 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Lattrop-Breklenkamp is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh elektra & 1340 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lattrop-Breklenkamp

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3320 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4120 elektriciteit (kWh) en 1860 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Lattrop-Breklenkamp

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lattrop-Breklenkamp Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te handelen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Lattrop-Breklenkamp

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Lattrop-Breklenkamp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Lattrop-Breklenkamp helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.850. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lattrop-Breklenkamp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lattrop-Breklenkamp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Lattrop-Breklenkamp

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Lattrop-Breklenkamp en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lattrop-Breklenkamp kopen?

In en rondom de gemeente Dinkelland zijn er ruim 11.047 woningen. Je vindt hier circa 9.432 (73,9%) koopwoningen en 1.615 (25,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €281.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €343.759. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lattrop-Breklenkamp. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lattrop-Breklenkamp?

Een huishouden in Dinkelland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 m3 aan gas en 3430 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2270 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1860 kuub gas en 4120 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Lattrop-Breklenkamp passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Lattrop-Breklenkamp?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 26.461 personen die we kunnen onderverdelen in 10.361 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.704 eenpersoonshuishoudens, 3.424 gezinnen zonder kinderen en 4.233 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,51 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lattrop-Breklenkamp?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lattrop-Breklenkamp realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.dinkelland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7635.

Plaats een reactie