Woning kopen Overdinkel

Jouw volgende woning kopen in Overdinkel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 9.863 woningen (68,9% koophuis, 30,9% huurhuizen). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €327.243. Op dit woningplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Overdinkel, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde huizenprijs is €327.243.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLosser
PlaatsOverdinkel
Postcode7586
Netnummer053 (+3153)
Inwoners (gemeente)22.683
Aantal huishoudens9.392
Aantal huishoudens met kinderen3.498
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen9.863
Aantal koopwoningen8.341
Aantal huurwoningen1.522
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.243
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3250 kWh

Woningaanbod Overdinkel april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in de Lutte, Beuningen, Glane, Deurningen en Bentelo.

woning-te-koop-overdinkel

Appartement kopen in Overdinkel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 970 m3 gas en +/- 2350 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Overdinkel

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1200 kuub gas en tevens 2850 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Overdinkel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2980 kWh elektriciteit & 1340 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Overdinkel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 150 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 kWh elektriciteit en 1490 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 en 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4140 elektra (kWh) + 1930 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Overdinkel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Overdinkel zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper, eigen geld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Overdinkel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Overdinkel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Overdinkel geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 & €2.600. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Overdinkel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Overdinkel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Overdinkel

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Overdinkel en in de buurt. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Overdinkel kopen?

In de hele gemeente Losser bestaan er circa 9.863 woonhuizen. Dit zijn 8.341 (68,9%) koopwoningen en 1.522 (30,9%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 153 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €327.243. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Overdinkel. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Overdinkel?

Een huis in Losser verbruikt gemiddeld 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3250 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2350 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1930 kuub gas p/jaar en 4140 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Overdinkel passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Overdinkel?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 22.683 inwoners in 9.392 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.598 eenpersoonshuishoudens, 3.296 families zonder kinderen en 3.498 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Overdinkel?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Overdinkel plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentelosser.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7586.

Plaats een reactie