Woning kopen Notter

Van plan om een woning te kopen in Notter? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop tref je hier een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 9.930 huizen (72,5% koop, 26,4% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €376.444. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Notter, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €275.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €376.444.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteWierden
PlaatsNotter
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)24.446
Aantal huishoudens9.633
Aantal huishoudens met kinderen3.960
Gemiddelde huishoudensgrootte2,52
Aantal woningen9.930
Aantal koopwoningen8.471
Aantal huurwoningen1.459
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€275.000
Gemiddelde verkoopprijs€376.444
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Notter april 2024

In het overzicht hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Hoge Hexel, Vasse, Nutter, Oud Ootmarsum en Agelo.

woning-te-koop-notter

Appartement kopen in Notter

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 850 m3 gas en doorgaans 2270 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Notter

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 – 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en +/- 2780 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Notter is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 en 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2950 kWh elektra en 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Notter

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3310 kWh elektra + 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 – 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4160 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Notter

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Notter Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Notter

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Notter en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Notter helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 & €3.150. In de volgende weergave bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Notter.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Notter. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Notter

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Notter en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Notter kopen?

In de gemeente Wierden registreren wij 9.930 woningen. Het gaat daarbij om 8.471 (72,5%) koopwoningen en 1.459 (26,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €275.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €376.444. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Notter. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Notter?

Een woning in Wierden verbruikt qua energie gem. zo’n 1390 kuub gas p/jaar en 3280 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2270 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1830 kuub aardgas en 4160 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Notter passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Notter?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 24.446 inwoners in 9.633 huishoudens. Er wonen 2.430 eenpersoonshuishoudens, 3.243 huishoudens zonder kinderen en 3.960 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,52 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Notter?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Notter plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.wierden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7467, 7642.

Plaats een reactie