Woning kopen Hoge Hexel

Jouw volgende woning kopen in Hoge Hexel? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de buurt bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 9.930 woningen (72,5% koopwoning, 26,4% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €376.444. Op deze informatieve website blader je door het huidige woningaanbod in Hoge Hexel, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €275.000, de gemiddelde verkoopprijs is €376.444.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteWierden
PlaatsHoge Hexel
Postcode7645
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)24.446
Aantal huishoudens9.633
Aantal huishoudens met kinderen3.960
Gemiddelde huishoudensgrootte2,52
Aantal woningen9.930
Aantal koopwoningen8.471
Aantal huurwoningen1.459
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€275.000
Gemiddelde verkoopprijs€376.444
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Hoge Hexel juli 2024

In deze lijst bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtypeen relevante factoren als isolatie of aanwezigheid van een bad. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Vasse, Hezingen, Notter, Nutter en Oud Ootmarsum.

woning-te-koop-hoge-hexel

Een appartement kopen in Hoge Hexel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 850 m3 gas en 2270 kWh stroom.

Rijtjeshuis Hoge Hexel

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 en 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2780 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Hoge Hexel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 en 126 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2950 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Hoge Hexel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3310 kWh stroom + 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4160 stroom (kWh) + 1830 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Hoge Hexel

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Hoge Hexel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hoge Hexel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hoge Hexel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Hoge Hexel geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €3.000. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Hoge Hexel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoge Hexel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Hoge Hexel

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hoge Hexel en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Hoge Hexel kopen?

In deze gemeente Wierden vinden we circa 9.930 woonobjecten. Hierbij spreken we van 8.471 (72,5%) koopwoningen en 1.459 (26,4%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €275.000 en de gem. marktprijs is €376.444. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoge Hexel. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hoge Hexel?

Een woning in Wierden verbruikt qua energie gem. zo’n 1390 m3 gas en 3280 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 per jaar aan gas en 2270 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1830 kuub aardgas en 4160 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Hoge Hexel passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hoge Hexel?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 24.446 personen in 9.633 huishoudens. Dit zijn 2.430 eenpersoonshuishoudens, 3.243 gezinnen zonder kinderen en 3.960 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,52 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hoge Hexel?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Hoge Hexel zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.wierden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7641, 7645.

Plaats een reactie