Woning kopen Hauwert

Van plan om een woning te kopen in Hauwert? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt bestaan er diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 19.211 woningen (69,4% koop, 30,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €375.268. Op dit huizenportaal tonen wij het actuele woningaanbod in Hauwert, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is €375.268.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsHauwert
Postcode1692
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Hauwert mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtypeen extra details als zuinigheid of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wervershoof, Blokker, Zwaag, Nibbixwoud of Wognum.

woning-te-koop-hauwert

Eigen appartement kopen in Hauwert

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 710 m3 gas en doorgaans 1850 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Hauwert

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas & 2740 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Hauwert is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2840 kWh elektra + 1240 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Hauwert

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3240 kWh elektriciteit en 1320 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3760 elektriciteit (kWh) en 1770 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Hauwert

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hauwert Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Hauwert

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Hauwert en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Hauwert geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.800. In het schema hier tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hauwert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hauwert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hauwert

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hauwert en omgeving. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Hauwert kopen?

In en rondom de gemeente Medemblik bestaan er circa 19.211 woonobjecten. Het gaat daarbij om 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €375.268. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hauwert. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hauwert?

Een woonhuis in Medemblik heeft een verbruik van gemiddeld 1310 m3 gas voor verwarming en warm water en 3030 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (710 kuub aardgas en 1850 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1770 m3 per jaar aan gas en 3760 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Hauwert passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Hauwert?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 45.101 personen in 19.044 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,33 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hauwert?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Hauwert laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.medemblik.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1691, 1692.

Plaats een reactie