Woning kopen Wervershoof

Jouw volgende woning kopen in Wervershoof? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 19.211 huizen (69,4% koopwoning, 30,2% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €375.268. Op dit woningplatform bekijk je het actuele woningaanbod in Wervershoof, gegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde woningprijs is €375.268.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsWervershoof
Postcode1693
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Wervershoof maart 2024

Met onze woningzoeker vind je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Blokker, Oosterblokker, Hauwert, Zwaag & Nibbixwoud.

woning-te-koop-wervershoof

Appartement kopen in Wervershoof

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas + 1850 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Wervershoof

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas en daarbij 2740 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Wervershoof is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2840 kWh stroom en 1240 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wervershoof

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3240 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3760 stroom (kWh) & 1770 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Wervershoof

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wervershoof Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wervershoof

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Wervershoof en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wervershoof geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 & €2.700. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Wervershoof.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wervershoof. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wervershoof

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wervershoof en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Wervershoof kopen?

In de hele gemeente Medemblik registreren wij 19.211 woningen. Er zijn 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €265.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €375.268. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wervershoof. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wervershoof?

Een woning in Medemblik kent een gem. verbruik van 1310 m3 gas en 3030 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 kuub gas en 1850 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1770 kuub gas p/jaar en 3760 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Wervershoof passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Wervershoof?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente leven 45.101 mensen in 19.044 huishoudens. Dit zijn 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 families zonder kinderen en 6.980 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wervershoof?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wervershoof laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.medemblik.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 1693.

Plaats een reactie