Woning kopen Swifterbant

Jouw volgende woning kopen in Swifterbant? Het is een geweldige plek in de provincie Flevoland. In de regio vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 17.730 huizen (66,6% koop, 33,2% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €328.945. Op deze website vind je het laatste woningaanbod in Swifterbant, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Flevoland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €234.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €328.945.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteDronten
PlaatsSwifterbant
Postcode8255
Netnummer0321 (+31321)
Inwoners (gemeente)41.555
Aantal huishoudens17.532
Aantal huishoudens met kinderen6.365
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen17.730
Aantal koopwoningen15.403
Aantal huurwoningen2.327
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€234.000
Gemiddelde verkoopprijs€328.945
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Swifterbant april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijsen relevante factoren als CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Biddinghuizen, Wilsum, Marle, Welsum of Veessen.

woning-te-koop-swifterbant

Appartementen te koop Swifterbant

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 700 m3 gas en +/- 2030 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Swifterbant

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1030 kuub gas en 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Swifterbant is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 en 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2900 kWh stroom & 1160 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Swifterbant

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 – 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh elektra en 1230 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3870 stroom (kWh) & 1690 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Swifterbant

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Swifterbant Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Swifterbant

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Swifterbant en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Swifterbant geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €3.000. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Swifterbant.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Swifterbant. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Swifterbant

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Swifterbant en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Swifterbant kopen?

In de gemeente Dronten zijn er 17.730 huizen. We maken onderscheid tussen 15.403 (66,6%) koophuizen en 2.327 (33,2%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €234.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €328.945. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Swifterbant. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Swifterbant?

Een woonhuis in Dronten verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 kuub aardgas en 2980 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (700 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2030 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1690 kuub gas en 3870 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Swifterbant passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Swifterbant?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 41.555 inwoners in 17.532 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 5.323 eenpersoonshuishoudens, 5.844 huishoudens zonder kinderen en 6.365 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,32 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Swifterbant?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Swifterbant laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.dronten.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8255.

Plaats een reactie