Woning kopen Biddinghuizen

Een woning kopen in Biddinghuizen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Flevoland. In de nabije buurt vind je veel faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 17.730 woningen (66,6% koop, 33,2% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €328.945. Op dit woningportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Biddinghuizen, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Flevoland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €234.000, de doorsnee verkoopprijs is €328.945.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteDronten
PlaatsBiddinghuizen
Postcode8256
Netnummer0321 (+31321)
Inwoners (gemeente)41.555
Aantal huishoudens17.532
Aantal huishoudens met kinderen6.365
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen17.730
Aantal koopwoningen15.403
Aantal huurwoningen2.327
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€234.000
Gemiddelde verkoopprijs€328.945
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Biddinghuizen april 2024

Met onze woningzoeker check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als verwarming en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Wilsum, IJsselmuiden, Swifterbant, Marle en Welsum.

woning-te-koop-biddinghuizen

Een appartement kopen in Biddinghuizen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 99 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 700 m3 gas en gem. 2030 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Biddinghuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 & 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1030 kuub gas en doorgaans 2760 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Biddinghuizen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 en 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh stroom + 1160 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Biddinghuizen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh stroom + 1230 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3870 stroom (kWh) & 1690 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Biddinghuizen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Biddinghuizen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Biddinghuizen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Biddinghuizen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Biddinghuizen geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 – €2.550. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Biddinghuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Biddinghuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Biddinghuizen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Biddinghuizen en daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Biddinghuizen kopen?

In en rondom de gemeente Dronten zijn er ruim 17.730 huizen. De verdeling is als volgt: 15.403 (66,6%) koophuizen en 2.327 (33,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €234.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €328.945. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Biddinghuizen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Biddinghuizen?

Een huis in Dronten kent een gem. verbruik van 1180 kuub gas en 2980 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (700 m3 gas voor verwarming en warm water en 2030 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1690 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3870 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Biddinghuizen passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Biddinghuizen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 41.555 mensen in 17.532 gezinnen. Het betreft 5.323 eenpersoonshuishoudens, 5.844 families zonder kinderen en 6.365 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Biddinghuizen?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Biddinghuizen realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.dronten.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8256.

Plaats een reactie