Woning kopen Wilsum

Jouw ideale woning kopen in Wilsum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 22.785 huizen (63,5% koophuis, 36,3% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €310.676. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Wilsum, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is €310.676.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteKampen
PlaatsWilsum
Postcode8274
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)54.319
Aantal huishoudens22.217
Aantal huishoudens met kinderen8.595
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen22.785
Aantal koopwoningen17.569
Aantal huurwoningen5.216
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.676
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod Wilsum april 2024

In ons overzicht bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen meer onderwerpen zoals energieprestaties en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in IJsselmuiden, s-Heerenbroek, Biddinghuizen, Swifterbant of Marle.

woning-te-koop-wilsum

Eigen appartement kopen in Wilsum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 en 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 1850 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Wilsum

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1120 kuub gas + 2590 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Wilsum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 en 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektra en 1260 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wilsum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3350 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 & 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 3960 elektriciteit (kWh) en 1800 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Wilsum

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Wilsum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Wilsum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Wilsum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Wilsum helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €3.150. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Wilsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wilsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Wilsum

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wilsum en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Wilsum kopen?

In deze gemeente Kampen vind je ongeveer 22.785 huizen. We maken onderscheid tussen 17.569 (63,5%) koophuizen en 5.216 (36,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 123 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €231.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €310.676. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wilsum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wilsum?

Een woonhuis in Kampen gebruikt gemiddeld 1180 kuub aardgas en 2690 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1850 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1800 kuub gas p/jaar en 3960 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Wilsum passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Wilsum?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 54.319 inwoners in 22.217 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 7.001 eenpersoonshuishoudens, 6.621 families zonder kinderen en 8.595 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wilsum?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wilsum laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.kampen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8274.

Plaats een reactie