Woning kopen Marle

Een woning kopen in Marle? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving vind je verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 7.828 huizen (68,9% koop, 31% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €351.981. Op deze pagina ontdek je het recente woningaanbod in Marle, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €351.981.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsMarle
Postcode8198
Netnummer0578 (+31578)
Inwoners (gemeente)18.252
Aantal huishoudens7.567
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen7.828
Aantal koopwoningen6.673
Aantal huurwoningen1.155
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€351.981
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Marle april 2024

In deze lijst check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Swifterbant, Biddinghuizen, Welsum, Veessen & Vorchten.

woning-te-koop-marle

Appartementen te koop Marle

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en tevens 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Marle

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 en 121 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas + 2490 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Marle is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2620 kWh stroom + 1220 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Marle

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3130 kWh elektra & 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3780 elektriciteit (kWh) + 1850 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Marle

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius kan je woningen te koop in Marle Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Marle

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Marle en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Marle geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €3.300. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Marle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Marle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Marle

De afgelopen periode (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Marle en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Marle kopen?

In de gemeente Olst-Wijhe zijn er 7.828 huizen. Het gaat daarbij om 6.673 (68,9%) koopwoningen en 1.155 (31%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 143 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €261.000 en de gem. verkoopprijs is €351.981. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Marle. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Marle?

Een huis in Olst-Wijhe verbruikt gemiddeld 1360 m3 gas en 2970 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (810 m3 aan gas en 1990 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3780 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Marle passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Marle?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 18.252 mensen die we kunnen onderverdelen in 7.567 gezinnen. Er wonen 2.100 eenpersoonshuishoudens, 2.687 families zonder kinderen en 2.780 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,36 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Marle?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Marle bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.olst-wijhe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8198.

Plaats een reactie