Woning kopen IJsselmuiden

Van plan om een woning te kopen in IJsselmuiden? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de omgeving vind je verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 22.785 woningen (63,5% koophuis, 36,3% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €310.676. Op dit huizenportaal ontdek je het actuele woningaanbod in IJsselmuiden, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de basis verkoopprijs is €310.676.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteKampen
PlaatsIJsselmuiden
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)54.319
Aantal huishoudens22.217
Aantal huishoudens met kinderen8.595
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen22.785
Aantal koopwoningen17.569
Aantal huurwoningen5.216
Gemiddelde woonoppervlakte123 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.676
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2690 kWh

Woningaanbod IJsselmuiden juli 2024

Met onze woningzoeker blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in s-Heerenbroek, Zalk, Wilsum, Biddinghuizen & Swifterbant.

woning-te-koop-ijsselmuiden

Studio of appartement kopen in IJsselmuiden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas & 1850 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis IJsselmuiden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 & 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en doorgaans 2590 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in IJsselmuiden is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh stroom en 1260 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning IJsselmuiden

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 & 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3350 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3960 elektriciteit (kWh) + 1800 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in IJsselmuiden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in IJsselmuiden Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in IJsselmuiden

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in IJsselmuiden en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in IJsselmuiden geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €2.500. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in IJsselmuiden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in IJsselmuiden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in IJsselmuiden

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in IJsselmuiden en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in IJsselmuiden kopen?

In deze gemeente Kampen bestaan er circa 22.785 woningen. De verdeling is als volgt: 17.569 (63,5%) koopwoningen en 5.216 (36,3%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 123 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000 en de gem. marktprijs is €310.676. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in IJsselmuiden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in IJsselmuiden?

Een woning in Kampen verbruikt qua energie gem. zo’n 1180 kuub gas p/jaar en 2690 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1850 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1800 m3 gas en 3960 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in IJsselmuiden passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in IJsselmuiden?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 54.319 personen in 22.217 huishoudens. Er wonen 7.001 eenpersoonshuishoudens, 6.621 families zonder kinderen en 8.595 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,41 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in IJsselmuiden?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in IJsselmuiden laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.kampen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8271, 8275, 8277.

Plaats een reactie