Woning kopen Welsum

Jouw ideale woning kopen in Welsum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de omgeving heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 7.828 huizen (68,9% koophuis, 31% huur). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €351.981. Op deze informatieve website bekijk je het actuele woningaanbod in Welsum, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde woningprijs is €351.981.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOlst-Wijhe
PlaatsWelsum
Postcode8196
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)18.252
Aantal huishoudens7.567
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen7.828
Aantal koopwoningen6.673
Aantal huurwoningen1.155
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€351.981
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Welsum juni 2024

Onderstaand blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren relevante factoren als zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Marle, Swifterbant, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

woning-te-koop-welsum

Aanbod appartement kopen in Welsum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 810 m3 gas en gem. 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Welsum

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas en 2490 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Welsum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2620 kWh stroom & 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Welsum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3130 kWh stroom + 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 en 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3780 elektriciteit (kWh) en 1850 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Welsum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Welsum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, kosten koper (k.k.), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Welsum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Welsum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Welsum geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 & €3.200. In het schema hier tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Welsum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Welsum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Welsum

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Welsum en in de buurt. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Welsum kopen?

In de buurt van de gemeente Olst-Wijhe vind je ongeveer 7.828 woonhuizen. Het gaat daarbij om 6.673 (68,9%) koopwoningen en 1.155 (31%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 143 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gem. marktprijs is €351.981. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Welsum. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Welsum?

Een woonobject in Olst-Wijhe gebruikt gemiddeld 1360 m3 aan gas en 2970 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1990 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1850 kuub gas en 3780 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Welsum passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Welsum?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 18.252 personen die we kunnen onderverdelen in 7.567 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.100 eenpersoonshuishoudens, 2.687 families zonder kinderen en 2.780 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,36 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Welsum?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Welsum bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.olst-wijhe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8196.

Plaats een reactie