Woning kopen Veessen

Jouw volgende woning kopen in Veessen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 8.017 huizen (68,9% koop, 30,7% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €404.432. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Veessen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is €404.432.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeerde
PlaatsVeessen
Postcode8194
Netnummer0578 (+31578)
Inwoners (gemeente)18.589
Aantal huishoudens7.670
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.017
Aantal koopwoningen6.655
Aantal huurwoningen1.362
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.432
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Veessen juli 2024

Bijgaand verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energielabel & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Welsum, Marle, Vorchten, Wapenveld & Vaassen.

woning-te-koop-veessen

Appartement kopen in Veessen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas & 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Veessen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1100 kuub gas en daarbij 2570 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Veessen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2800 kWh stroom en 1270 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Veessen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3160 kWh stroom en 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Veessen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Veessen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Veessen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Veessen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Veessen geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €3.300. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Veessen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veessen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Veessen

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Veessen en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Veessen kopen?

In de gemeente Heerde vinden we circa 8.017 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 6.655 (68,9%) koophuizen en 1.362 (30,7%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €294.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €404.432. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veessen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Veessen?

Een woonobject in Heerde kent een gem. verbruik van 1440 kuub gas en 3090 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3860 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Veessen passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Veessen?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 18.589 personen in 7.670 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.017 eenpersoonshuishoudens, 2.873 gezinnen zonder kinderen en 2.780 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,39 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Veessen?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Veessen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.heerde.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 8194.

Plaats een reactie