Woning kopen Groessen

Jouw ideale woning kopen in Groessen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 10.760 huizen (66,8% koopwoning, 33% huur). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €356.087. Op dit woningplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Groessen, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €241.000, de gemiddelde verkoopprijs is €356.087.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDuiven
PlaatsGroessen
Postcode6923
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)25.126
Aantal huishoudens10.664
Aantal huishoudens met kinderen4.183
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.760
Aantal koopwoningen9.312
Aantal huurwoningen1.448
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€241.000
Gemiddelde verkoopprijs€356.087
Gemiddeld gasverbruik520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3050 kWh

Woningaanbod Groessen juni 2024

Met onze woningzoeker vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als energielabel en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Loo Gld, Didam, Tolkamer, Lobith en Herwen.

woning-te-koop-groessen

Appartement kopen in Groessen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 200 m3 gas en 1890 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Groessen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 – 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 360 kuub gas + 2950 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Groessen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh stroom en 470 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Groessen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 kWh elektra & 630 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4250 elektriciteit (kWh) en 1330 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Groessen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Groessen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Groessen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Groessen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Groessen helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 en €2.500. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Groessen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groessen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Groessen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Groessen en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Groessen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Duiven bestaan er circa 10.760 woonhuizen. Dit zijn 9.312 (66,8%) koophuizen en 1.448 (33%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €241.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €356.087. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Groessen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Groessen?

Een woning in Duiven verbruikt gemiddeld 520 m3 gas en 3050 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (200 kuub gas en 1890 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1330 kuub gas p/jaar en 4250 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Groessen passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Groessen?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 25.126 personen in 10.664 verschillende huishoudens. Er wonen 2.969 eenpersoonshuishoudens, 3.512 huishoudens zonder kinderen en 4.183 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Groessen?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Groessen plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.duiven.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6923.

Plaats een reactie