Woning kopen Didam

Jouw ideale woning kopen in Didam? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder ontdek je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 16.016 huizen (65,7% koopwoning, 34% huur). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €337.596. Op dit huizenportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Didam, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €218.000, de basis verkoopprijs is €337.596.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, winkels, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsDidam
Postcode6941
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Didam juni 2024

Onderstaand blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid en parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Dieren, Ellecom, Loo Gld, Groessen & Tolkamer.

woning-te-koop-didam

Een appartement kopen in Didam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 90 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 930 m3 gas en doorgaans 2280 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Didam

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 kuub gas en gem. 2700 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Didam is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 123 m2.
 • Schatting: er wordt 2890 kWh stroom + 1220 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Didam

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3130 kWh stroom & 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektriciteit (kWh) + 1890 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Didam

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Didam zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Didam

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Didam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Didam geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.850. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Didam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Didam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Didam

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Didam en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Didam kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Montferland bestaan er circa 16.016 huizen. Je vindt hier circa 13.091 (65,7%) koophuizen en 2.925 (34%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €218.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.596. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Didam. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Didam?

Een woonhuis in Montferland verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 gas en 3120 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (930 kuub gas p/jaar en 2280 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Didam passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Didam?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 36.011 inwoners in 15.677 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 gezinnen zonder kinderen en 5.506 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,27 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Didam?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Didam bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.montferland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 6940, 6941, 6942.

Plaats een reactie