Woning kopen Loo Gld

Van plan om een woning te kopen in Loo Gld? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 10.760 woningen (66,8% koophuis, 33% huurhuis). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €356.087. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Loo Gld, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €241.000, de gemiddelde transactieprijs is €356.087.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDuiven
PlaatsLoo Gld
Postcode6924
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)25.126
Aantal huishoudens10.664
Aantal huishoudens met kinderen4.183
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.760
Aantal koopwoningen9.312
Aantal huurwoningen1.448
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€241.000
Gemiddelde verkoopprijs€356.087
Gemiddeld gasverbruik520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3050 kWh

Woningaanbod Loo Gld juni 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van ligging, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Didam, Dieren, Groessen, Tolkamer of Lobith.

woning-te-koop-loo-gld

Studio of appartement kopen in Loo Gld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 200 m3 gas & 1890 kWh stroom.

Rijtjeshuis Loo Gld

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 122 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 360 kuub gas en gem. 2950 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Loo Gld is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3060 kWh stroom + 470 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Loo Gld

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 kWh elektra + 630 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4250 stroom (kWh) & 1330 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Loo Gld

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Loo Gld Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Loo Gld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Loo Gld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Loo Gld geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 – €3.250. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Loo Gld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loo Gld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Loo Gld

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Loo Gld en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Loo Gld kopen?

In en rondom de gemeente Duiven zijn er 10.760 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 9.312 (66,8%) koophuizen en 1.448 (33%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €241.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €356.087. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Loo Gld. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Loo Gld?

Een woning in Duiven gebruikt gemiddeld 520 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3050 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (200 kuub gas p/jaar en 1890 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1330 kuub gas p/jaar en 4250 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Loo Gld passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Loo Gld?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 25.126 mensen die we kunnen onderverdelen in 10.664 gezinnen. Het gaat om 2.969 eenpersoonshuishoudens, 3.512 huishoudens zonder kinderen en 4.183 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Loo Gld?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Loo Gld bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.duiven.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6921, 6924.

Plaats een reactie