Woning kopen Dieren

Snel een woning kopen in Dieren? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt vind je verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 21.281 woningen (54,9% koopwoning, 43,9% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €367.012. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Dieren, gegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde prijs van een woning is €367.012.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRheden
PlaatsDieren
Postcode6951
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)43.761
Aantal huishoudens21.128
Aantal huishoudens met kinderen6.056
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen21.281
Aantal koopwoningen15.733
Aantal huurwoningen5.548
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.012
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Dieren juni 2024

In het overzicht hieronder vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen relevante factoren als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Ellecom, Spankeren, Didam, Loo Gld en Groessen.

woning-te-koop-dieren

Appartement kopen in Dieren

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 870 m3 gas + 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Dieren

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en doorgaans 2590 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Dieren is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2760 kWh stroom & 1380 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Dieren

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3040 kWh elektriciteit & 1570 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4130 stroom (kWh) & 2360 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Dieren

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Dieren Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Dieren

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Dieren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Dieren geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 – €2.950. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Dieren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dieren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Dieren

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Dieren en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Dieren kopen?

In deze gemeente Rheden zijn er 21.281 huizen. Je vindt hier circa 15.733 (54,9%) koophuizen en 5.548 (43,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 119 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €236.000 en de gem. verkoopprijs is €367.012. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dieren. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Dieren?

Een woonobject in Rheden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 m3 per jaar aan gas en 2680 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (870 kuub aardgas en 1880 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Dieren passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Dieren?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 43.761 personen in 21.128 verschillende gezinnen. Dat betreffen 8.644 eenpersoonshuishoudens, 6.428 gezinnen zonder kinderen en 6.056 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,02 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Dieren?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Dieren zetten. Informeer bij de gemeente (www.rheden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6950, 6951, 6952, 6953.

Plaats een reactie