Woning kopen Warder

Jouw volgende woning kopen in Warder? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je toegang tot verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook tref je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 15.432 huizen (77,6% koop, 22% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €357.430. Op dit huizenportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Warder, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €303.000, de gemiddelde woningprijs is €357.430.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsWarder
Postcode1473
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Warder mei 2024

Met onze huizenzoeker check je het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als isolatie & parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Oosthuizen, Beets, Middelie, Kwadijk & Westbeemster.

woning-te-koop-warder

Appartement kopen in Warder

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 102 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 740 m3 gas en tevens 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Warder

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1380 kuub gas en 3370 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Warder is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3490 kWh stroom + 1550 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Warder

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 kWh elektra en 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 stroom (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Warder

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Warder Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Warder

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Warder en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Warder geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 – €2.950. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Warder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Warder

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Warder en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Warder kopen?

In de buurt van de gemeente Edam-Volendam bestaan er circa 15.432 huizen. Hierbij spreken we van 13.367 (77,6%) koophuizen en 2.065 (22%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €303.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €357.430. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warder. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Warder?

Een huis in Edam-Volendam heeft een verbruik van gemiddeld 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3290 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 aan gas en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1940 m3 aan gas en 3960 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Warder passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Warder?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 36.197 inwoners in 14.854 huishoudens. Er wonen 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 huishoudens zonder kinderen en 5.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,42 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Warder?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Warder bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.edam-volendam.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1473.

Plaats een reactie