Woning kopen Oosthuizen

Jouw volgende woning kopen in Oosthuizen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je allerhande voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.432 woningen (77,6% koop, 22% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €357.430. Op dit huizenplatform vind je het recente woningaanbod in Oosthuizen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €303.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €357.430.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsOosthuizen
Postcode1474
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Oosthuizen mei 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, liggingen relevante factoren als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Beets, Schardam, Warder, Middelie & Kwadijk.

woning-te-koop-oosthuizen

Eigen appartement kopen in Oosthuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en tevens 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Oosthuizen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1380 kuub gas en doorgaans 3370 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oosthuizen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 117 m2.
 • Schatting: er wordt 3490 kWh stroom + 1550 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oosthuizen

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 & 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3360 kWh elektriciteit en 1590 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3960 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Oosthuizen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oosthuizen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oosthuizen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Oosthuizen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Oosthuizen helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €2.700. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Oosthuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosthuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Oosthuizen

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Oosthuizen en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Oosthuizen kopen?

In en rondom de gemeente Edam-Volendam zijn er 15.432 huizen. Dit zijn 13.367 (77,6%) koophuizen en 2.065 (22%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €303.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €357.430. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosthuizen. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oosthuizen?

Een woning in Edam-Volendam heeft een verbruik van gemiddeld 1410 kuub aardgas en 3290 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 aan gas en 3960 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Oosthuizen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Oosthuizen?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 36.197 inwoners in 14.854 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 families zonder kinderen en 5.988 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,42 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oosthuizen?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oosthuizen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.edam-volendam.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 1474.

Plaats een reactie