Woning kopen Middelie

Wil je een woning kopen in Middelie? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 15.432 huizen (77,6% koophuis, 22% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €357.430. Op deze website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Middelie, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €303.000, de gemiddelde woningprijs is €357.430.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsMiddelie
Postcode1472
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Middelie mei 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, ligging, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Warder, Oosthuizen, Kwadijk, Westbeemster of Noordbeemster.

woning-te-koop-middelie

Appartement kopen in Middelie

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas en gem. 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Middelie

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1380 kuub gas en gem. 3370 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Middelie is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 – 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3490 kWh elektra en 1550 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Middelie

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3360 kWh elektra en 1590 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 en 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Middelie

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Middelie zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Middelie

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Middelie en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Middelie geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.800. In de volgende weergave check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Middelie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Middelie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Middelie

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Middelie en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Middelie kopen?

In deze gemeente Edam-Volendam vind je ongeveer 15.432 woonobjecten. Het gaat daarbij om 13.367 (77,6%) koophuizen en 2.065 (22%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €303.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €357.430. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Middelie. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Middelie?

Een huis in Edam-Volendam heeft een verbruik van gemiddeld 1410 kuub gas en 3290 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 gas en 2010 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1940 kuub aardgas en 3960 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Middelie passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Middelie?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 36.197 inwoners in 14.854 gezinnen. Dat betreffen 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 gezinnen zonder kinderen en 5.988 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,42 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Middelie?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Middelie laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.edam-volendam.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1472.

Plaats een reactie