Woning kopen Kwadijk

Wil je een woning kopen in Kwadijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In de buurt bestaan er meerdere voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 15.432 woningen (77,6% koophuis, 22% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €357.430. Op deze website vind je het woningaanbod in Kwadijk, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €303.000, de gemiddelde woningprijs is €357.430.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsKwadijk
Postcode1471
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Kwadijk juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als zuinigheid & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Middelie, Warder, Westbeemster, Noordbeemster & Middenbeemster.

woning-te-koop-kwadijk

Een appartement kopen in Kwadijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 740 m3 gas en tevens 2010 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Kwadijk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 – 125 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1380 kuub gas en doorgaans 3370 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Kwadijk is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3490 kWh elektra + 1550 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kwadijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3360 kWh elektriciteit + 1590 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3960 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Kwadijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kwadijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van het bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kwadijk

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Kwadijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Kwadijk helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €2.600. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Kwadijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kwadijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Kwadijk

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kwadijk en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Kwadijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Edam-Volendam registreren wij 15.432 huizen. Dit zijn 13.367 (77,6%) koopwoningen en 2.065 (22%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €303.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.430. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Kwadijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kwadijk?

Een huis in Edam-Volendam gebruikt gemiddeld 1410 kuub aardgas en 3290 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (740 kuub gas en 2010 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 3960 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Kwadijk passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Kwadijk?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 36.197 mensen die we kunnen onderverdelen in 14.854 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 gezinnen zonder kinderen en 5.988 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,42 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Kwadijk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kwadijk laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.edam-volendam.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1471.

Plaats een reactie