Woning kopen Westbeemster

Een woning kopen in Westbeemster? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook vind je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 37.124 woningen (59,2% koopwoning, 40,8% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €362.562. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Westbeemster, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is €362.562.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeentePurmerend
PlaatsWestbeemster
Postcode1464
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)81.249
Aantal huishoudens36.654
Aantal huishoudens met kinderen13.534
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen37.124
Aantal koopwoningen24.430
Aantal huurwoningen12.694
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.562
Gemiddeld gasverbruik320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Westbeemster juli 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Kwadijk, Middelie, Noordbeemster, Middenbeemster of Zuidoostbeemster.

woning-te-koop-westbeemster

Een appartement kopen in Westbeemster

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 200 m3 gas en tevens 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Westbeemster

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 330 kuub gas en daarbij 3130 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Westbeemster is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3280 kWh elektriciteit & 450 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Westbeemster

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 kWh elektra + 400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektriciteit (kWh) & 810 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Westbeemster

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Westbeemster Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Westbeemster

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Westbeemster en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Westbeemster geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 & €2.650. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Westbeemster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westbeemster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Westbeemster

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Westbeemster en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Westbeemster kopen?

In de gemeente Purmerend vind je ongeveer 37.124 huizen. Er zijn 24.430 (59,2%) koopwoningen en 12.694 (40,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 104 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €362.562. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westbeemster. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Westbeemster?

Een woning in Purmerend gebruikt gemiddeld 320 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2800 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (200 m3 aan gas en 1940 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (810 kuub gas p/jaar en 4360 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Westbeemster passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Westbeemster?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 81.249 inwoners in 36.654 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 12.706 eenpersoonshuishoudens, 10.414 huishoudens zonder kinderen en 13.534 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Westbeemster?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Westbeemster laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.beemster.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1464.

Plaats een reactie