Woning kopen Bennekom

Wil je een woning kopen in Bennekom? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio vind je diverse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 50.056 woningen (65,7% koopwoning, 34% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €392.419. Op deze informatieve website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Bennekom, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €284.000, de gemiddelde prijs van een woning is €392.419.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
PlaatsBennekom
Postcode6721
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Bennekom juni 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Kies op basis van vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het huizenaanbod in Otterlo, Harskamp, Gendt, Angeren & Doornenburg.

woning-te-koop-bennekom

Studio of appartement kopen in Bennekom

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 660 m3 gas en gem. 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Bennekom

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 940 kuub gas en 2860 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bennekom is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3020 kWh elektriciteit & 1140 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Bennekom

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3410 kWh elektra en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4360 elektra (kWh) + 2070 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Bennekom

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bennekom Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Aan de hand van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Bennekom

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tref je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Bennekom en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Bennekom helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 & €2.500. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bennekom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bennekom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Bennekom

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bennekom en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Bennekom kopen?

In de buurt van de gemeente Ede zijn er 50.056 woonobjecten. Hierbij spreken we van 34.236 (65,7%) koopwoningen en 15.820 (34%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €284.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €392.419. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bennekom. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bennekom?

Een woonobject in Ede gebruikt gemiddeld 1130 m3 per jaar aan gas en 2940 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (660 m3 aan gas en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (2070 m3 gas en 4360 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Bennekom passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Bennekom?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 117.165 personen die we kunnen onderverdelen in 49.444 verschillende huishoudens. Het betreft 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 huishoudens zonder kinderen en 17.496 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bennekom?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bennekom plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.ede.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6720, 6721.

Plaats een reactie