Woning kopen Doornenburg

Ga je een woning kopen in Doornenburg? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens ontdek je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 20.056 woningen (72,1% koop, 27,5% huurhuis). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €390.277. Op dit huizenportaal check je het laatste woningaanbod in Doornenburg, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €272.000, de gemiddelde verkoopprijs is €390.277.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, restaurants, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsDoornenburg
Postcode6686
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Doornenburg april 2024

Hieronder check je alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Angeren, Gendt, Haalderen, Ressen & Bemmel.

woning-te-koop-doornenburg

Eigen appartement kopen in Doornenburg

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 780 m3 gas & 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Doornenburg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas + 2850 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Doornenburg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2970 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Doornenburg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 kWh elektriciteit & 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4290 stroom (kWh) en 1950 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Doornenburg

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Doornenburg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Doornenburg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Doornenburg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Doornenburg geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.750. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Doornenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doornenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Doornenburg

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Doornenburg en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Doornenburg kopen?

In de hele gemeente Lingewaard zijn er ruim 20.056 woonhuizen. Er zijn 16.536 (72,1%) koophuizen en 3.520 (27,5%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €272.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €390.277. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doornenburg. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Doornenburg?

Een woonhuis in Lingewaard kent een gem. verbruik van 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 per jaar aan gas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 m3 gas voor verwarming en warm water en 4290 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Doornenburg passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Doornenburg?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 46.601 mensen in 19.606 gezinnen. Dit zijn 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 families zonder kinderen en 7.530 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,35 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Doornenburg?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Doornenburg bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.lingewaard.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6686.

Plaats een reactie