Woning kopen Harskamp

Alles weten over woning kopen in Harskamp? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook vind je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 50.056 huizen (65,7% koop, 34% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €392.419. Op dit huizenportaal bekijk je het laatste woningaanbod in Harskamp, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €284.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €392.419.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, winkels, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
PlaatsHarskamp
Postcode6732
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Harskamp juni 2024

Onderstaand bekijk je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Wekerom, Lunteren, Otterlo, Bennekom & Gendt.

woning-te-koop-harskamp

Studio of appartement kopen in Harskamp

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 660 m3 gas en daarbij 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Harskamp

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 940 kuub gas & 2860 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Harskamp is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 en 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3020 kWh stroom en 1140 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Harskamp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 en 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3410 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 stroom (kWh) + 2070 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Harskamp

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Harskamp Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Harskamp

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Harskamp en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Harskamp geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 en €3.200. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Harskamp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Harskamp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Harskamp

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Harskamp en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Harskamp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Ede zijn er ruim 50.056 woonhuizen. Dit zijn 34.236 (65,7%) koophuizen en 15.820 (34%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €284.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €392.419. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Harskamp. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Harskamp?

Een woning in Ede kent een gem. verbruik van 1130 m3 gas voor verwarming en warm water en 2940 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (660 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2070 kuub gas en 4360 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Harskamp passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Harskamp?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 117.165 inwoners die we kunnen onderverdelen in 49.444 verschillende gezinnen. Dit zijn 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 families zonder kinderen en 17.496 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Harskamp?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Harskamp plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ede.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 6732.

Plaats een reactie