Woning kopen Gendt

Jouw ideale woning kopen in Gendt? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 20.056 woningen (72,1% koop, 27,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €390.277. Op deze website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Gendt, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde huizenprijs is €390.277.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsGendt
Postcode6691
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Gendt april 2024

In het schema hierna vind je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Kies op basis van aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als isolatie of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Bennekom, Otterlo, Angeren, Doornenburg of Haalderen.

woning-te-koop-gendt

Appartementen te koop Gendt

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 100 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en tevens 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Gendt

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en doorgaans 2850 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Gendt is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektra + 1250 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Gendt

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh stroom + 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4290 stroom (kWh) + 1950 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Gendt

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Gendt Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Gendt

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Gendt en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Gendt geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €2.600. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Gendt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gendt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Gendt

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Gendt en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Gendt kopen?

In en rondom de gemeente Lingewaard vind je ongeveer 20.056 huizen. Er zijn 16.536 (72,1%) koopwoningen en 3.520 (27,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €272.000 en de gem. marktprijs is €390.277. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gendt. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Gendt?

Een woning in Lingewaard verbruikt qua energie gem. zo’n 1270 kuub gas en 3100 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas en 2040 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1950 m3 gas en 4290 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Gendt passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Gendt?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 46.601 personen in 19.606 huishoudens. Hier wonen 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 gezinnen zonder kinderen en 7.530 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Gendt?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Gendt realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.lingewaard.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6690, 6691.

Plaats een reactie