Woning kopen Angeren

Plannen om een woning te kopen in Angeren? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de regio heb je allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast is er vlakbij een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 20.056 huizen (72,1% koophuis, 27,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €390.277. Op dit huizenportaal bekijk je het laatste woningaanbod in Angeren, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde woningprijs is €390.277.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsAngeren
Postcode6687
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Angeren juli 2024

Onderstaand bieden we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Selecteer op bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen relevante factoren als zuinigheid & en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Gendt, Bennekom, Doornenburg, Haalderen & Ressen.

woning-te-koop-angeren

Appartementen te koop Angeren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 102 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 780 m3 gas en tevens 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Angeren

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2850 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Angeren is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2970 kWh stroom en 1250 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Angeren

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 121 m2 en 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3520 kWh stroom en 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4290 stroom (kWh) & 1950 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Angeren

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Angeren Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Angeren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Angeren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Angeren helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €2.750. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Angeren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Angeren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Angeren

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Angeren en net daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Angeren kopen?

In de gemeente Lingewaard registreren wij 20.056 woonobjecten. Hierbij spreken we van 16.536 (72,1%) koopwoningen en 3.520 (27,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 131 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €272.000 en de gem. verkoopprijs is €390.277. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Angeren. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Angeren?

Een woonhuis in Lingewaard heeft een verbruik van gemiddeld 1270 kuub gas p/jaar en 3100 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 aan gas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1950 kuub gas p/jaar en 4290 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Angeren passen duurzame producten zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Angeren?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 46.601 personen die we kunnen onderverdelen in 19.606 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 huishoudens zonder kinderen en 7.530 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Angeren?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Angeren plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.lingewaard.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6687.

Plaats een reactie