Woning kopen Wekerom

Alles weten over woning kopen in Wekerom? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 50.056 woningen (65,7% koopwoning, 34% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €392.419. Op deze website check je het recente woningaanbod in Wekerom, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €284.000, de gemiddelde prijs van een woning is €392.419.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
PlaatsWekerom
Postcode6733
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Wekerom juni 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als zuinigheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Lunteren, Ederveen, Harskamp, Otterlo of Bennekom.

woning-te-koop-wekerom

Appartementen te koop Wekerom

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 660 m3 gas en tevens 2040 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Wekerom

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 en 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 940 kuub gas en 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Wekerom is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3020 kWh elektra & 1140 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Wekerom

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3410 kWh stroom + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektra (kWh) & 2070 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Wekerom

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wekerom Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Wekerom

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Wekerom en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wekerom geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.050. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wekerom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wekerom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wekerom

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Wekerom en in de buurt. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Wekerom kopen?

In deze gemeente Ede vinden we circa 50.056 huizen. Je vindt hier circa 34.236 (65,7%) koophuizen en 15.820 (34%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 119 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €284.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €392.419. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wekerom. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wekerom?

Een huis in Ede heeft een verbruik van gemiddeld 1130 kuub gas p/jaar en 2940 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (660 kuub gas en 2040 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (2070 m3 aan gas en 4360 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Wekerom passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Wekerom?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 117.165 inwoners in 49.444 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 huishoudens zonder kinderen en 17.496 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wekerom?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wekerom bouwen. Informeer bij de gemeente (www.ede.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6733.

Plaats een reactie