Woning kopen Vessem

Plannen om een woning te kopen in Vessem? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving bestaan er voldoende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 8.511 huizen (73,3% koop, 26,6% huurwoningen). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €470.135. Op dit huizenplatform blader je door het recente woningaanbod in Vessem, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €327.000, de gemiddelde huizenprijs is €470.135.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEersel
PlaatsVessem
Postcode5512
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)19.313
Aantal huishoudens8.118
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen8.511
Aantal koopwoningen7.037
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.135
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Vessem april 2024

Bijgaand vind je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Wintelre, Steensel, Knegsel, Sint-Oedenrode of Schijndel.

woning-te-koop-vessem

Eigen appartement kopen in Vessem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 980 m3 gas en doorgaans 2540 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Vessem

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 122 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas en +/- 2870 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Vessem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2860 kWh elektra en 1200 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vessem

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 125 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektra en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4240 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Vessem

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vessem zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Vessem

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Vessem en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Vessem helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 en €2.600. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Vessem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vessem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Vessem

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Vessem en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vessem kopen?

In de gemeente Eersel registreren wij 8.511 huizen. De verdeling is als volgt: 7.037 (73,3%) koopwoningen en 1.474 (26,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €327.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.135. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Vessem. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vessem?

Een huis in Eersel verbruikt gemiddeld 1430 m3 gas voor verwarming en warm water en 3360 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (980 m3 gas en 2540 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1980 m3 per jaar aan gas en 4240 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Vessem passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Vessem?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 19.313 mensen in 8.118 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.383 eenpersoonshuishoudens, 2.902 gezinnen zonder kinderen en 2.833 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Vessem?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Vessem realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.eersel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5512.

Plaats een reactie