Woning kopen Knegsel

Ga je een woning kopen in Knegsel? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 8.511 woningen (73,3% koop, 26,6% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €470.135. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Knegsel, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €327.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.135.
 • In de regio vind je volop opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEersel
PlaatsKnegsel
Postcode5511
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)19.313
Aantal huishoudens8.118
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen8.511
Aantal koopwoningen7.037
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.135
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Knegsel juli 2024

In het overzicht hieronder check je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Selecteer op aantal kamers, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen additionele aspecten als zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Vessem, Wintelre, Sint-Oedenrode, Schijndel & Vorstenbosch.

woning-te-koop-knegsel

Eigen appartement kopen in Knegsel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 980 m3 gas en daarbij 2540 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Knegsel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas + 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Knegsel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2860 kWh stroom + 1200 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Knegsel

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 en 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 – 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4240 stroom (kWh) en 1980 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Knegsel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Knegsel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Knegsel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Knegsel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Knegsel helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.700 – €2.500. In onderstaande lijst tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Knegsel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Knegsel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Knegsel

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Knegsel en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Knegsel kopen?

In deze gemeente Eersel vinden we circa 8.511 huizen. Het gaat daarbij om 7.037 (73,3%) koopwoningen en 1.474 (26,6%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 162 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €327.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.135. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Knegsel. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Knegsel?

Een woonhuis in Eersel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 kuub aardgas en 3360 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (980 m3 aan gas en 2540 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1980 kuub aardgas en 4240 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Knegsel passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Knegsel?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 19.313 mensen in 8.118 gezinnen. Dit zijn 2.383 eenpersoonshuishoudens, 2.902 huishoudens zonder kinderen en 2.833 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Knegsel?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Knegsel plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eersel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5504, 5511.

Plaats een reactie