Woning kopen Cadier en Keer

Alles weten over woning kopen in Cadier en Keer? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de omgeving heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.367 woningen (76,5% koophuis, 23,1% huur). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €386.121. Op deze website tonen wij het huidige woningaanbod in Cadier en Keer, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de doorsnee verkoopprijs is €386.121.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsCadier en Keer
Postcode6267
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Cadier en Keer april 2024

In deze lijst bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel of rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Bemelen, Margraten, Sint Geertruid, Banholt & Mheer.

woning-te-koop-cadier-en-keer

Een appartement kopen in Cadier en Keer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 92 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 960 m3 gas en gem. 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Cadier en Keer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 & 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1290 kuub gas en daarbij 2960 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Cadier en Keer is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 – 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3100 kWh stroom + 1440 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Cadier en Keer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektriciteit & 1620 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3890 elektra (kWh) en 2030 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Cadier en Keer

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Cadier en Keer zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Cadier en Keer

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Cadier en Keer en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Cadier en Keer helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 en €2.500. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Cadier en Keer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Cadier en Keer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Cadier en Keer

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Cadier en Keer en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Cadier en Keer kopen?

In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten zijn er ruim 11.367 huizen. Er zijn 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 165 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €279.000 en de gem. verkoopprijs is €386.121. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Cadier en Keer. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Cadier en Keer?

Een huis in Eijsden-Margraten verbruikt qua energie gem. zo’n 1510 m3 gas en 3150 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (960 kuub gas en 2220 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2030 m3 gas en 3890 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Cadier en Keer passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Cadier en Keer?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 25.768 mensen in 11.078 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 gezinnen zonder kinderen en 3.907 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Cadier en Keer?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Cadier en Keer bouwen. Informeer bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6267.

Plaats een reactie