Woning kopen Bemelen

Van plan om een woning te kopen in Bemelen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de omgeving vind je meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder ontdek je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 11.367 woningen (76,5% koop, 23,1% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €386.121. Op dit huizenportaal check je het recente woningaanbod in Bemelen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €386.121.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsBemelen
Postcode6268
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Bemelen juli 2024

Onderstaand bekijk je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook woningen die te koop staan in Margraten, Gulpen, Cadier en Keer, Sint Geertruid en Banholt.

woning-te-koop-bemelen

Studio of appartement kopen in Bemelen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 97 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 960 m3 gas en doorgaans 2220 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Bemelen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 en 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1290 kuub gas en daarbij 2960 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bemelen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3100 kWh elektra en 1440 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bemelen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektra & 1620 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3890 elektriciteit (kWh) & 2030 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Bemelen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bemelen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering af te handelen. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Bemelen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Bemelen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bemelen geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.500. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Bemelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bemelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Bemelen

Deze maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Bemelen en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Bemelen kopen?

In de gemeente Eijsden-Margraten vind je ongeveer 11.367 woonobjecten. Het gaat daarbij om 9.632 (76,5%) koophuizen en 1.735 (23,1%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 165 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000 en de gem. marktprijs is €386.121. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bemelen. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bemelen?

Een woonobject in Eijsden-Margraten gebruikt gemiddeld 1510 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3150 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 per jaar aan gas en 2220 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2030 m3 gas en 3890 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Bemelen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Bemelen?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 25.768 inwoners in 11.078 huishoudens. Dat betreffen 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 gezinnen zonder kinderen en 3.907 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bemelen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bemelen bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 6268.

Plaats een reactie