Woning kopen Gulpen

Jouw volgende woning kopen in Gulpen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt vind je allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 6.880 woningen (66,6% koop, 33,1% huurhuis). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €354.940. Op deze website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Gulpen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €244.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €354.940.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsGulpen
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Gulpen juni 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energielabel & de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Ingber, Reijmerstok, Margraten, Bemelen & Cadier en Keer.

woning-te-koop-gulpen

Appartementen te koop Gulpen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en gem. 2010 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Gulpen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en doorgaans 2890 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Gulpen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit + 1430 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gulpen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh elektra & 1520 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 3730 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Gulpen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Gulpen zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Gulpen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Gulpen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Gulpen geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €3.200. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Gulpen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gulpen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Gulpen

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Gulpen en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Gulpen kopen?

In de gemeente Gulpen-Wittem zijn er ruim 6.880 woonobjecten. Er zijn 5.418 (66,6%) koophuizen en 1.462 (33,1%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 152 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €244.000 en de gem. marktprijs is €354.940. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gulpen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Gulpen?

Een woonobject in Gulpen-Wittem heeft een verbruik van gemiddeld 1440 kuub gas p/jaar en 3010 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (810 kuub gas p/jaar en 2010 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1970 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3730 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Gulpen passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Gulpen?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 14.171 mensen in 6.546 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 gezinnen zonder kinderen en 1.940 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,13 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Gulpen?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Gulpen bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6270, 6271.

Plaats een reactie