Woning kopen Margraten

Snel een woning kopen in Margraten? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 11.367 huizen (76,5% koopwoning, 23,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €386.121. Op deze website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Margraten, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de doorsnee verkoopprijs is €386.121.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, scholen, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsMargraten
Postcode6269
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Margraten juli 2024

In deze lijst ontdek je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamersen meer onderwerpen zoals CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Gulpen, Ingber, Bemelen, Cadier en Keer & Sint Geertruid.

woning-te-koop-margraten

Een appartement kopen in Margraten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 960 m3 gas en gem. 2220 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Margraten

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1290 kuub gas en daarbij 2960 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Margraten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3100 kWh elektra + 1440 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Margraten

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh elektra en 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3890 elektra (kWh) & 2030 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Margraten

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Margraten Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaartegoeden en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Margraten

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Margraten en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Margraten geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €3.000. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Margraten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Margraten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Margraten

In juli 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Margraten en direct omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Margraten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eijsden-Margraten bestaan er circa 11.367 woningen. Dit zijn 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 165 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €279.000 en de gem. marktprijs is €386.121. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Margraten. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Margraten?

Een woning in Eijsden-Margraten heeft een verbruik van gemiddeld 1510 kuub gas p/jaar en 3150 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 gas en 2220 stroom (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2030 m3 gas en 3890 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Margraten passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Margraten?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.768 inwoners in 11.078 verschillende huishoudens. Er wonen 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 huishoudens zonder kinderen en 3.907 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Margraten?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Margraten laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6269.

Plaats een reactie