Woning kopen Eijsden

Van plan om een woning te kopen in Eijsden? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de omgeving vind je uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 11.367 woningen (76,5% koop, 23,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €386.121. Op Woningassistent.nl check je het woningaanbod in Eijsden, adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €279.000, de gemiddelde huizenprijs is €386.121.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsEijsden
Postcode6245
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)25.768
Aantal huishoudens11.078
Aantal huishoudens met kinderen3.907
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen11.367
Aantal koopwoningen9.632
Aantal huurwoningen1.735
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€279.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.121
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Eijsden juni 2024

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal of parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Gronsveld, Eckelrade, Geulle, Bunde en Moorveld.

woning-te-koop-eijsden

Aanbod appartement kopen in Eijsden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 960 m3 gas en +/- 2220 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Eijsden

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1290 kuub gas en daarbij 2960 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Eijsden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 81 m2 – 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3100 kWh stroom en 1440 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Eijsden

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh elektra en 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3890 stroom (kWh) + 2030 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Eijsden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Eijsden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Eijsden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Eijsden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Eijsden geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 en €2.700. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Eijsden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eijsden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Eijsden

Recent (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Eijsden en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Eijsden kopen?

In de buurt van de gemeente Eijsden-Margraten bestaan er circa 11.367 woonhuizen. Er zijn 9.632 (76,5%) koopwoningen en 1.735 (23,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 165 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €279.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €386.121. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eijsden. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Eijsden?

Een huis in Eijsden-Margraten gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1510 m3 gas voor verwarming en warm water en 3150 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2220 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2030 m3 per jaar aan gas en 3890 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Eijsden passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Eijsden?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 25.768 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.078 gezinnen. Het gaat om 2.963 eenpersoonshuishoudens, 4.208 gezinnen zonder kinderen en 3.907 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Eijsden?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Eijsden bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.eijsden-margraten.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6245.

Plaats een reactie