Woning kopen Ingber

Plannen om een woning te kopen in Ingber? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. Op korte afstand zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens ontdek je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 6.880 woningen (66,6% koopwoning, 33,1% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €354.940. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Ingber, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €244.000, de gemiddelde woningprijs is €354.940.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsIngber
Postcode6273
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Ingber april 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen extra details als energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Reijmerstok, Heijenrath, Gulpen, Margraten of Bemelen.

woning-te-koop-ingber

Aanbod appartement kopen in Ingber

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 92 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en +/- 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Ingber

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas & 2890 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Ingber is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 & 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh elektra + 1430 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ingber

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3160 kWh elektriciteit en 1520 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 & 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3730 stroom (kWh) & 1970 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Ingber

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Ingber Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Ingber

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ingber en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Ingber geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 en €2.500. In de volgende weergave verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ingber.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ingber. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Ingber

Recent (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ingber en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Ingber kopen?

In deze gemeente Gulpen-Wittem zijn er ruim 6.880 woningen. Er zijn 5.418 (66,6%) koopwoningen en 1.462 (33,1%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 152 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €244.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €354.940. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ingber. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ingber?

Een huis in Gulpen-Wittem verbruikt gemiddeld 1440 kuub gas p/jaar en 3010 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 kuub aardgas en 2010 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1970 m3 gas en 3730 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Ingber passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Ingber?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 14.171 personen in 6.546 huishoudens. Er wonen 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 huishoudens zonder kinderen en 1.940 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,13 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ingber?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ingber bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6273.

Plaats een reactie