Woning kopen Schin op Geul

Jouw ideale woning kopen in Schin op Geul? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.337 huizen (60,5% koophuis, 39,1% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €371.075. Op deze informatieve website ontdek je het laatste woningaanbod in Schin op Geul, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde huizenprijs is €371.075.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, kinderopvang, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
PlaatsSchin op Geul
Postcode6305
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)16.367
Aantal huishoudens7.894
Aantal huishoudens met kinderen2.191
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen8.337
Aantal koopwoningen5.361
Aantal huurwoningen2.976
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.075
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Schin op Geul juni 2024

Onderstaand vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als isolatie & parkeeropties. Bel of mail het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Scheulder, Ransdaal, Valkenburg, Lemiers en Vijlen.

woning-te-koop-schin-op-geul

Eigen appartement kopen in Schin op Geul

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en doorgaans 2030 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Schin op Geul

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas + 2850 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Schin op Geul is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2980 kWh elektriciteit & 1470 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Schin op Geul

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 – 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3120 kWh elektriciteit en 1620 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3900 elektriciteit (kWh) en 2100 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Schin op Geul

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Schin op Geul Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Schin op Geul

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Schin op Geul en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Schin op Geul helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 & €2.700. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Schin op Geul.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schin op Geul. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Schin op Geul

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Schin op Geul en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Schin op Geul kopen?

In de buurt van de gemeente Valkenburg aan de Geul bestaan er circa 8.337 woonhuizen. Het gaat om 5.361 (60,5%) koopwoningen en 2.976 (39,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €231.000 en de gem. marktprijs is €371.075. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Schin op Geul. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schin op Geul?

Een woonhuis in Valkenburg aan de Geul kent een gem. verbruik van 1390 m3 gas voor verwarming en warm water en 2840 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 kuub gas p/jaar en 2030 kWh stroom. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2100 m3 gas voor verwarming en warm water en 3900 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Schin op Geul passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Schin op Geul?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 16.367 mensen in 7.894 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.998 eenpersoonshuishoudens, 2.705 families zonder kinderen en 2.191 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,02 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Schin op Geul?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Schin op Geul laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.valkenburg.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 6305.

Plaats een reactie