Woning kopen Valkenburg

Plannen om een woning te kopen in Valkenburg? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt zijn er verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Ook vind je hier een bijzondere natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 27.165 huizen (64,8% koop, 35,1% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €388.991. Op dit woningportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Valkenburg, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €321.000, de gemiddelde transactieprijs is €388.991.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteKatwijk
PlaatsValkenburg
Postcode6300
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)65.753
Aantal huishoudens26.615
Aantal huishoudens met kinderen10.666
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen27.165
Aantal koopwoningen15.993
Aantal huurwoningen11.172
Gemiddelde woonoppervlakte107 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€388.991
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Valkenburg juni 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Schin op Geul, Scheulder, Lemiers, Vijlen en Elkenrade.

woning-te-koop-valkenburg

Appartement kopen in Valkenburg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 760 m3 gas en 2030 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Valkenburg

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 121 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en doorgaans 3240 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Valkenburg is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3390 kWh elektra & 1310 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Valkenburg

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3880 kWh elektriciteit & 1550 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4680 elektriciteit (kWh) en 2000 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Valkenburg

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Valkenburg Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Valkenburg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Valkenburg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Valkenburg geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €2.850. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Valkenburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Valkenburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Valkenburg

De afgelopen periode (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Valkenburg en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Valkenburg kopen?

In deze gemeente Katwijk registreren wij 27.165 woonhuizen. Je vindt hier circa 15.993 (64,8%) koopwoningen en 11.172 (35,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 107 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €321.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €388.991. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Valkenburg. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Valkenburg?

Een huis in Katwijk kent een gem. verbruik van 1040 m3 gas voor verwarming en warm water en 2860 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (760 kuub gas en 2030 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 m3 gas en 4680 kWh electriciteit). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Valkenburg passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Valkenburg?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 65.753 inwoners die we kunnen onderverdelen in 26.615 huishoudens. Er wonen 8.143 eenpersoonshuishoudens, 7.806 gezinnen zonder kinderen en 10.666 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,43 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Valkenburg?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Valkenburg laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.katwijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 2235, 6300.

Plaats een reactie