Woning kopen Lemiers

Alles weten over woning kopen in Lemiers? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de buurt bestaan er meerdere voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 5.822 huizen (43,9% koop, 53,6% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €284.157. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Lemiers, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €167.000, de gemiddelde huizenprijs is €284.157.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVaals
PlaatsLemiers
Postcode6295
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)10.105
Aantal huishoudens5.488
Aantal huishoudens met kinderen1.147
Gemiddelde huishoudensgrootte1,81
Aantal woningen5.822
Aantal koopwoningen3.054
Aantal huurwoningen2.768
Gemiddelde woonoppervlakte109 m2
Gemiddelde WOZ€167.000
Gemiddelde verkoopprijs€284.157
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik2530 kWh

Woningaanbod Lemiers juni 2024

Bijgaand vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen relevante factoren als isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Valkenburg, Schin op Geul, Vijlen, Elkenrade & Eys.

woning-te-koop-lemiers

Een appartement kopen in Lemiers

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 880 m3 gas en 1980 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Lemiers

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 124 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1290 kuub gas + 2640 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Lemiers is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektra + 1410 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lemiers

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3010 kWh elektriciteit en 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3760 stroom (kWh) + 2200 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Lemiers

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Lemiers zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van het bod, kosten koper, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Lemiers

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Lemiers en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Lemiers helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 & €2.700. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Lemiers.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lemiers. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Lemiers

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Lemiers en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Lemiers kopen?

In de buurt van de gemeente Vaals vinden we circa 5.822 woningen. Je vindt hier circa 3.054 (43,9%) koophuizen en 2.768 (53,6%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 109 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €167.000 en de gem. marktprijs is €284.157. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lemiers. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lemiers?

Een woning in Vaals heeft een verbruik van gemiddeld 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2530 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (880 kuub gas p/jaar en 1980 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2200 kuub gas p/jaar en 3760 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Lemiers passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Lemiers?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 10.105 mensen in 5.488 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.653 eenpersoonshuishoudens, 1.688 huishoudens zonder kinderen en 1.147 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,81 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lemiers?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Lemiers bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.vaals.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6295.

Plaats een reactie