Woning kopen Vaassen

Snel een woning kopen in Vaassen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 14.697 woningen (64,7% koopwoning, 35,2% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €463.628. Op Woningassistent.nl bekijk je het recente woningaanbod in Vaassen, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €312.000, de gemiddelde woningprijs is €463.628.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEpe
PlaatsVaassen
Postcode8171
Netnummer0578 (+31578)
Inwoners (gemeente)33.178
Aantal huishoudens14.212
Aantal huishoudens met kinderen4.878
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.697
Aantal koopwoningen11.590
Aantal huurwoningen3.107
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€463.628
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Vaassen april 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als energieprestaties en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Wapenveld, Vorchten, Oene, Emst en Lemelerveld.

woning-te-koop-vaassen

Appartement kopen in Vaassen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 880 m3 gas en daarbij 2210 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Vaassen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas en daarbij 2730 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Vaassen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2820 kWh elektra en 1340 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Vaassen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3300 kWh elektra & 1590 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4180 elektriciteit (kWh) + 2170 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Vaassen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Vaassen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Vaassen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vaassen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Vaassen geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €3.200. In het schema hier verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Vaassen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vaassen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vaassen

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Vaassen en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vaassen kopen?

In de buurt van de gemeente Epe zijn er ruim 14.697 woningen. Hierbij spreken we van 11.590 (64,7%) koophuizen en 3.107 (35,2%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €312.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €463.628. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vaassen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vaassen?

Een woonobject in Epe heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub aardgas en 3150 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (880 kuub gas en 2210 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2170 m3 per jaar aan gas en 4180 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Vaassen passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vaassen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 33.178 personen in 14.212 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.334 eenpersoonshuishoudens, 5.000 gezinnen zonder kinderen en 4.878 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Vaassen?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vaassen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.epe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 8170, 8171, 8172.

Plaats een reactie