Woning kopen Wapenveld

Jouw aanstaande woning kopen in Wapenveld? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 8.017 huizen (68,9% koophuis, 30,7% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €404.432. Op Woningassistent.nl bekijk je het beschikbare woningaanbod in Wapenveld, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €294.000, de gemiddelde huizenprijs is €404.432.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeerde
PlaatsWapenveld
Postcode8190
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)18.589
Aantal huishoudens7.670
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.017
Aantal koopwoningen6.655
Aantal huurwoningen1.362
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.432
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Wapenveld juli 2024

Hieronder vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Vorchten, Veessen, Vaassen, Oene of Emst.

woning-te-koop-wapenveld

Appartementen te koop Wapenveld

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en gem. 2070 kWh stroom.

Rijtjeshuis Wapenveld

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1100 kuub gas en tevens 2570 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Wapenveld is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2800 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wapenveld

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3160 kWh stroom + 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3860 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Wapenveld

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Wapenveld Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Op basis van het biedbedrag, kosten koper, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Wapenveld

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Wapenveld en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Wapenveld geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €2.950. In het schema hier bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wapenveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wapenveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wapenveld

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wapenveld en daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Wapenveld kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heerde zijn er 8.017 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 6.655 (68,9%) koophuizen en 1.362 (30,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €294.000 en de gem. marktprijs is €404.432. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Wapenveld. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wapenveld?

Een huis in Heerde verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (910 kuub gas en 2070 kWh elektra. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3860 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Wapenveld passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Wapenveld?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente leven 18.589 personen in 7.670 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.017 eenpersoonshuishoudens, 2.873 huishoudens zonder kinderen en 2.780 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,39 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wapenveld?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wapenveld laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.heerde.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8181, 8190, 8191.

Plaats een reactie