Woning kopen Vorchten

Jouw aanstaande woning kopen in Vorchten? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 8.017 huizen (68,9% koop, 30,7% huurhuizen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €404.432. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in Vorchten, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €294.000, de gemiddelde verkoopprijs is €404.432.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeerde
PlaatsVorchten
Postcode8193
Netnummer0578 (+31578)
Inwoners (gemeente)18.589
Aantal huishoudens7.670
Aantal huishoudens met kinderen2.780
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen8.017
Aantal koopwoningen6.655
Aantal huurwoningen1.362
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€294.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.432
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Vorchten juli 2024

Met onze huizenzoeker check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen extra details als CV-ketel en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Veessen, Welsum, Wapenveld, Vaassen en Oene.

woning-te-koop-vorchten

Studio of appartement kopen in Vorchten

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en doorgaans 2070 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Vorchten

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1100 kuub gas en gem. 2570 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Vorchten is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2800 kWh elektra en 1270 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Vorchten

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3160 kWh stroom en 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3860 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Vorchten

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Vorchten zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Vorchten

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vorchten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Vorchten geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €3.000. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Vorchten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vorchten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Vorchten

Recent (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Vorchten en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Vorchten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heerde registreren wij 8.017 woningen. Hierbij spreken we van 6.655 (68,9%) koophuizen en 1.362 (30,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 133 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €294.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €404.432. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vorchten. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Vorchten?

Een huis in Heerde kent een gem. verbruik van 1440 kuub aardgas en 3090 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 kuub gas en 2070 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub aardgas en 3860 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Vorchten passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Vorchten?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 18.589 inwoners in 7.670 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.017 eenpersoonshuishoudens, 2.873 huishoudens zonder kinderen en 2.780 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,39 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Vorchten?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Vorchten zetten. Neem contact op met de gemeente (www.heerde.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 8193.

Plaats een reactie